Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τυρί από…μητρικό γάλα: η νέα πρόταση στη Νέα Υόρκη

Οι μεγάλοι σεφ πάντα ψάχνουν το ιδιαίτερο και το εξεζητημένο για τους ίδιους αλλά και για τους πελάτες τους. Κάποιες φορές όμως η προσπάθεια για εντυπωσιακά αποτελέσματα, οδηγεί σε ακραίες αποφάσεις. Αυτό δείχνει και η περίπτωση του σεφ Ντάνιελ Άνγκερερ, ο οποίος προτείνει σαν νέα πρόταση, ένα πολύ πρωτότυπο έδεσμα στο μενού του στο εστιατόριο “Klee” του Μανχάταν. Πρόκειται για τυρί παρασκευασμένο από… μητρικό γάλα. Ο σεφ το σερβίρει μαζί με σύκα και πιπέρι Ουγγαρίας. Περί ορέξεως…

“Παραγωγός” η γυναίκα του σεφ

O Ντάνιελ Άνγκερερ χρησιμοποιεί γάλα παραγωγής της… φίλης του, Λόρι Μέισον, η οποία πριν από τέσσερις εβδομάδες γέννησε την κόρη τους.

Η Μέισον είχε …υπερπαραγωγή γάλακτος και έτσι, όπως εξηγεί ο Άνγκερερ, το ζευγάρι αποφάσισε να καταψύξει το πλεόνασμα. Αν το πετάγαμε θα ήταν σα να πετάγαμε χρυσό, έγραψε ο ίδιος στο blog του.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1ysxLwdUZLg6QqPmtphQc7lFZc0-FRLjWdhYQ3pliTNxWi5SDQlr0a46hKq4FMv9hWiG6S8EEcAdAMFHeWhmJWIUhxgs9K0XNKEcgqHrJub52X8jjLQfvs1eB0YKJI6F6wMEFgTbWJqNk/s400/cheese.jpg

Όσο για την ίδια την…παραγωγό, όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από την ιδέα, αλλά πρότεινε κι άλλους γαστριμαργικούς πειραματισμούς με την ίδια…πρώτη ύλη, όπως για παράδειγμα παγωτό από μητρικό γάλα, όπως δήλωσε στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου